Top
Menu Luk

Scuf Controller Vs. PlayStation 4 Controller


En Scuf Controller er en udvidet og mere avanceret udgave af det normale joystick man kan få til PlayStation 4. Den besidder 4 ekstra knapper, hvilket gør det muligt for gamere at lave mere personlige settings på sin controller alt efter hvilket spil man spiller. Der bliver i dette oplæg taget udgangspunkt i spillet Fortnite og hvordan en Scuf Controller kan forbedre ens spille evner. Grunden til at det er dette spil der bliver taget udgangspunkt, er fordi det er det spil størstedelen af alle gamere spiller lige nu.

Sony PlayStation 4 game controller


Brugervenlighed og forskellen på en Scuf Controller og en normal Controller

Selve brugervenligheden af en Scuf Controller kontra en normal PlayStation 4 controller, har en fordel at den ligger bedre i hånden. En normal PlayStation 4 controller har en meget glat overglad i forhold til grib, hvor en Scuf Controller, har noget mere grib i form af nogle små ujævnheder, som gør at din håndflade har sværere ved at generere sved, og derfor glider dit joystick ikke rundt i hånden. Derudover har de 2 analog pinde, en mere ru overflade, hvilket gør at man under et game, ikke begynder at danne fugt på spidsen af håndfladen, og dermed formår at bevare konstant grib under et game. Tager vi udgangspunkt i Fortnite, så har selve gribbet på et joystick en kæmpe fordel for ens gameplay. Man ender ikke en situation hvor man som gamer, sidder i en build fight og skal være fuldt koncentreret og ikke koncentrere sig om at rykke på tommelfingeren, fordi den glider af analog pinden. Derudover skal man heller ikke sidde og tørre våde håndflader af i bukserne, fordi ens joystick glider rundt i hånden.

En normal controller til PlayStation 4 har standard knapperne som er fordelt med 4 knapper på hver side, 2 analog pinde og så har man L1, L2, R1 og R2. På en Scuf Controller har man udover de allerede eksisterende knapper, muligheden for enten at få en controller med enten 2 eller 4 ekstra knapper under selve controlleren. Dette gør det muligt for personen der har bruger controlleren at lave mere avanceret settings, sådan at man har flere enkelte genveje til at lave en handling med joysticket. Hvis vi igen her tager udgangspunkt i Fortnite, så vil man med en Scuf Controller have muligheden for at bruge disse 4 knapper i forhold til at kunne bygge mere effektivt. I bund og grund er det ligegyldigt hvilken måde man bygger på, så vil man her have muligheden for hurtigere at kunne edit når man er i build fight. Hvis man skal udpege en måde hvor Scuf Controlleren virkelig har sin fordel, så er det når man bygger med ”Build a Pro”. Her bruger man forvejen alle 4 knapper bag på controlleren, altså L1, L2, R1 og R2. De ekstra knapper som Scuf controlleren har, gør det muligt for en som gamer, at lave ens edit hurtigere og dermed have en fordel i en build fight.

Udover det vil man have mulighed for generelt at bygge hurtigere. De ekstra knapper gør at man kan lave en overspringshandling i og med at man ikke behøver at fjerne ens tommelfinger fra højre analogpind og kaldet R3. Dermed har man mulighed for hele tiden at kunne ændre den vej man kigger med sin avatar og dermed kan man hurtigere komme i gang med at bygge. Dette gør altså at man har en kæmpe fordel i forhold til hurtigere at have muligheden for at få high ground mod den man er i build fight med. Derudover giver det dig også mulighed for at bygge men du drejer rundt om dit eget centrum. Det vil sige at man ikke behøver at fjerne fingeren fra R3 (analog pinden), men at man konstant har mulighed for hele tiden at orientere sig mens man bygge og ikke skal tænke på at flytte fingeren.


Gamingverden

Yderligere har man mulighed for at indstille sin ”X” knap sådan at hoppe funktionen er til at finde under joysticket på en af de ekstra knapper. Dette gør også man konstant har mulighed for at orientere sig og ikke behøver at tænke på at rykke sin tommelfinger og dermed bruge overflødig små millisekunder på at skifte knap. Især i Fortnite er tid meget vigtigt. Jo hurtigere du er til at bygge og jo hurtigere du er til at orientere dig, jo større fordel har man. Af den grund kan sådan et joystick her hjælpe dig, fordi man kan skære overflødig tid af, ved at have disse to ekstra knapper. Med en Scuf Controller med 4 ekstra knapper, har man yderligere mulighed for at tilføje to ekstra settings til ens gameplay, hvilket kan brugerdefinere ens kontrol over ens avatar endnu bedre.


Giver det så mening at bruge en Scuf Controller frem for en normal PS4 Controller?

Hvis man går meget op i sin måde at forbedre ens gameplay på, så giver det meget god mulighed at bruge en Scuf Controller i forhold til en normal PlayStation 4 controller. Vi tager igen udgangspunkt i spillet Fortnite og her giver denne controller, gameren mulighed for at minimere ens tidsforbrug i forhold til når man skal bygge, hvilket kan være akilleshælen i forhold til om du er død eller ikke er død. Derudover giver disse ekstra knapper en mulighed for at orientere sig bedre, bygge hurtigere, foretage hurtigere edits og meget mere. Så hvis man er en gamer, som gerne vil være blandt de bedste, men stadig sidder og bruger en normal PlayStation 4 controller, så kan det varmt anbefales at bruge en Scuf Controller i stedet. Den giver i bund og grund simpelthen en mulighed for at forbedre sit gameplay, blot ved at du har flere knapper du man manøvrere med og bruge.