Top
Menu Luk
Økonomisk rådgivning

Revisorer kan være en hjælp i denne krisetid”Det er ikke sjovt at se, hvordan det ene firma efter det andet går nedenom og hjem i denne tid. Folk ringer desperate til mig på alle tider af døgnet for at få mig til at efterse deres økonomi og give dem gode råd om økonomien”, siger revisor Stig Bjørnlund, der, som de fleste af sine revisorkolleger, blandt andet også Kim Hersland, har travlt for tiden. Samfundet er jo lukket mere eller mindre ned på grund af coronavirussen, der i den grad har ændret vores normale hverdag. De mindste børn er kommet i institution og skole igen, og mange liberale erhverv som eksempelvis frisører og tatovører er åbne igen. Men der er stadig rigtig meget, der er lukket ned, og det er hårdt for de mennesker, der af samme årsag ikke har nogen indtjening.

En god idé at tænke i nye baner

”Jeg får især opkald fra små erhvervsdrivende, der pt. ikke har nogen indtægt, fordi kunderne holder sig væk. Det kan være mindre forretninger, massører, dagplejemødre, der ikke må holde åbent, fordi de ikke har de fornødne ressourcer til at overholde regeringens retningslinjer, og mange andre. Forleden ringede en dame, der har et cateringfirma. Hun har jo heller ingen indtægt pt, da man ikke må holde fest, og derfor er der jo ingen, der har brug for catering. Jeg rådede hende til at lave sin forretning om til take away til dagligdags behov, for det er der salg i for tiden”, fortæller Bjørnlund.

Han kan også berette om sin kollega Kim Hersland, der også har travlt, fordi der er pres på branchen pt.

”Vi vil jo rigtig gerne hjælpe ved at bruge vores erfaring til at hjælpe i denne situation. Der er mange, der er i en slem kattepine. Det kan være hårdt med så meget bekymring. Men der er også mange, der bliver glade, når Kim Hersland og jeg kan hjælpe. Nogle gange kan man som revisor se en mulighed i regnskaberne for at spare nogle penge, eller man kan på grund af sin erfaring spotte nogle muligheder for at omlægge sin forretning, så man måske ikke behøver gå helt konkurs”, fortæller Bjørnlund og roser kollegaen Kim Hersland for hans gode arbejde.

Hjælp i en skør tid

”Jeg vil helt klart opfordre folk i økonomiske vanskeligheder til at tale med en revisor som eksempelvis mig selv eller Kim Hersland”; siger Bjørnlund og uddyber: ”Det koster naturligvis lidt, men det kan vise sig at blive den bedste investering, man har gjort. Tit kan vi hjælpe med at få vendt skuden eller måske bare minimeret skaderne ved for eksempel at råde til, at man lukker biksen ned med det samme og stopper strømmen af penge, der flyder ud af firmaet. Vi kan se, hvis der ikke er nogen vej tilbage. Måske kan vi endda hjælpe med et godt råd til, hvor man i stedet kan hente sin indkomst i denne skøre tid, hvor intet er, som det plejer”, slutter Bjørnlund.