Top
Menu Luk
nye-vinduer

Nye vinduer


Pedel på en skole

Jeg arbejder som pedel på en lille skole i mindre by i vestsjælland. Det har jeg gjort i snart i 30 år og jeg har været glad for det i alle de år jeg har været på denne skole. Skolen er delt op i tre mindre bygninger, hvoraf den ene er en del ældre end de to andre. Vi har efterhånden oplevet en del smadrede vinduer i den ældre bygning, da vinduerne ikke er lige så nye og kvalitets stærke som på resten af skolen. Og det er ofte i forbindelse med at eleverne spiller bold og bolden så rammer et vindue. Derfor har jeg valgt at tage kontakt til en glarmester, som skal komme ud og kigge på disse vinduer og give en vurdering af hvornår vi burde skifte dem.

Nye Vinduer

Hvornår er det tid til at skifte vinduer?

Jeg havde aftalt med glarmesteren at han skulle komme ud en torsdag morgen. Jeg viste ham rundt i den gamle bygning, til de forskellige vinduer, som skulle vurderes. Tømreren konkluderede hurtigt, at vinduerne var lavet af noget meget skrøbeligt materiale, som man ikke længere bruger. Han kunne tydeligt se, hvor der var blevet skiftet vinduer, da det var en helt anden slags vinduer end dem der var i forvejen. Han sagde, at vi selvfølgelig sagtens kunne beholde de nuværende vinduer, men hvis der kom en større storm eller lignende er der chance for, at de ikke kan holde til det længere. Derudover fortalte han også, at han opdagede en del utætheder rundt omkring, som gør at varmen fiser direkte ud ved vinduerne og det kunne sagtens være en grund til, at vores varmeregning var så høj, som den var.

Pris på Nye vinduer

Efter rundvisningen snakkede vi om, hvad det ville koste hvis vi udskiftede de nuværende vinduer til nye vinduer. Glarmesteren sagde, at det ikke ville blive en helt billig fornøjelse, da det omhandlede næsten alle vinduerne i den gamle bygning. Men han foreslog at give rabat i form af, at de vinduer der allerede var skiftet, kunne vi få skiftet gratis, så det var de samme vinduer der gik igen i hele bygningen. Derudover fortalte han at disse nye vinduer er meget mere holdbare i forhold til at smadrer og så holder de i mange år frem.

Resultatet af de nye vinduer

Vi takkede ja til glarmesterens tilbud på nye vinduer, da vi ønsker at istandsætte den gamle bygning, så den er lige så brugbar, som de to andre bygninger på skolen. Det varede ikke længe før glarmesteren var i gang med at skifte hvert enkelt vindue. Det tog ikke særlig lang tid før det færdige resultat var klar. Det var tydeligt at se, at de nye vinduer var en del tykkere og så ud til at være del mere holdbare end de forrige. Vi følte at disse penge var lagt godt ud og vi derfor sørget for holdbare vinduer langt ude i fremtiden. Vi glæder os dog til, at se om vinduerne holder til at bolde bliver skudt op på dem.

Det betaler sig at vælge en specialist

Der er nu gået et år efter, at glarmesteren satte nye vinduer i den gamle bygning på skolen. Og vi har indtil nu ikke oplevet nogle smadrede vinduer endnu. Dette er virkelig en forbedring i forhold til førhen. Normalt har vi oplevet ca. 3-4 vinduer blive smadret om året. Vi er helt overbevist om, at det kan betale sig at vælge en specialist til sådanne opgaver, som har erfaring og viden til at vide nøjagtig hvilke vinduer vi som kunde har brug for.