Top
Menu Luk

Hvis du vil lidt væk i weekenden…


… så er der masser af muligheder. Du kan besøge familie i en anden by, tage på hotelophold eller ses med nogle venner. Personligt ville jeg foretrække snart at tage på en forlænget weekend i et sommerhus.

De fleste har prøvet at være på roadtrip. Uanset om det er sammen med venner, en partner eller familien. Du kan sætte nøjagtig det musik på i bilen, som du har lyst til og bare køre derudaf. Nogle foretrækker en destination, mens andre godt kan lide bare at køre en tur og se, hvor de ender henne. Jeg er typen, der vil have en destination, og jeg ved godt, hvor jeg virkelig gerne vil tage hen næste gang: en forlænget weekend i et sommerhus.

Selvom ordet egentlig siger noget andet, så er der alligevel en del mennesker, der tager i sommerhus i de tre resterende sæsoner. Er der tale om en weekendtur om sommeren, er der masser af muligheder for aktiviteter: Tage sol på stranden, bade, spille boldspil, drikke kolde drikkevarer på terrassen, spille kort og meget mere. Er man derimod i sommerhus i en af de andre sæsoner, er det ikke måske ikke ligefrem for at bade, men snarere nogle andre ting. Det kunne være at slukke telefonen og alle de sociale medier, tænde op i brændeovnen, lave mad med dem, du er afsted med, måske spille nogle brætspil, gå en tur, slappe af og ellers bare være – at udføre alle disse handlinger kan virkelig være mere tiltrængt, end man umiddelbart tror. Det er meget nemt at forsvinde ind i arbejdet og hverdagen, men nogle gange kan det være godt at tage et pusterum og på en helt anden måde være til stede i det, du laver.

Det lyder allerede rart, og der er heldigvis masser af muligheder for at komme i sommerhus over et par dage. Mange lejer deres sommerhuse ud for et bestemt beløb pr. dag, så det er bare at søge online og angive, hvornår du gerne vil afsted. Dog er det ikke alle, der er trygge ved bare at søge online – i så fald handler det om at bruge netværket: Kunne du kende nogen, der kender nogen, der kan leje et sommerhus til dig i et par dage?  

Tømrerarbejde i sommerhuset

Er du heldig og allerede har et sommerhus?

Så husk at tjekke op på, om sommerhuset er i god stand, når du skal besøge det næste gang – eller hvis du vil leje det ud til andre. Tjek alting igennem: At det ikke trækker ind af vinduerne, at vandet på badeværelset ikke er iskoldt, og generelt at de kommende gæster har adgang til alt det, de skal bruge. Med det travle liv mange lever i dag, er det måske slet ikke sikkert, at du kan nå det. Så kan du heldigvis få fikset dine istandsættelser og renovationer med hjælp fra tømrer på Fyn, Sjælland og i Jylland. De kan hjælpe dig med at få dit sommerhus i tiptop stand, så du og gæsterne er klar til en ny sæson: Uanset hvornår den starter.