Top
Menu Luk
Asfaltarbejde priser

Få styr på dine asfaltpriser


Asfalt er ikke en metervarer, og skal du have lavet noget asfaltarbejde, er der en række faktorer, der har indflydelse på opgavens pris. Læs med her, hvis du vil finde ud af, hvad der påvirker prisen på din asfaltopgave.

Området

Det er naturligvis relevant, hvor stort et område du skal have lagt asfalt på. Der er som udgangspunkt ikke en decideret kvadratmeterpris på asfalten, men det er alligevel en god rettesnor for, hvor meget asfalt der skal bruges. Derfor er det vigtigt, at du oplyser dette, når du bestiller en opgave. I samme omgang er det vigtigt at oplyse, hvad for en slags underlag der er på området nu. Der er eksempelvis forskel på, om der allerede er asfalt på området, der skal rives op, eller om der er græs eller grus. Som udgangspunkt foretrækker asfaltører selv at sørge for, at underlaget er i orden, men de skal selvfølgelig vide, hvad de har at arbejde med.

Adgangsforholdene er naturligvis essentielle at beskrive, og det kan have indflydelse på prisen på din asfalt. Er det eksempelvis et stort område, hvor det er svært at komme til med lastbil, skal asfaltøren have fat i alternativt udstyr til at få fragtet asfalten ind og få den lagt. Derfor bør du oplyse, hvordan adgangsforholdene er.

Brugsformål

Når du bestiller en opgave, kan det have indflydelse på prisen af din asfalt, hvad det asfalterede område skal bruges til. Skal der lægges en motorvej eller en legeplads? Der er væsentlig forskel på behovene for de to typer opgaver. En motorvej skal kunne holde til heftig trafik af tunge køretøjer, og derfor er asfaltens komposition ofte mere grov, nemlig med større stykker sten i. Det gør, at belægningen ikke bliver så hurtig slidt. En legeplads derimod, kan og bør være mere glat, da børn ofte falder og vil få større skrammer på den grove asfalt.

Formålet har også indflydelse på, hvor tykt et lag asfalt der skal lægges. På en motorvej bliver asfalten mere slidt, og laget skal derfor være mere holdbart men også tykkere, så der ikke går kort tid, inden asfalten repareres. Det samme kan man ikke sige om asfalt på legepladser, da der her er mindre slitage. Derfor er der ikke brug for tykt et lag.

Asfaltvej


Andre forhold

Der kan være forhold ved selve området som du måske ikke lige overvejer kan have indflydelse på din asfalts pris. Et eksempel kan være, om der er hældning på det område, du skal have asfalteret. Er der en hældning på, skal asfaltøren tage nogle forholdsregler i forhold til arbejdet, og det kan betyde mere arbejde og derfor en højere pris. Oplys derfor specifikationer som dette, hvis det er relevant.

En anden men vigtig faktor er, om der er et vandløb i nærheden. Det kan være en å, stormløb, grøft eller en stor rendesten. Og hvorfor har det indflydelse på prisen? Som mange nok ved, så vasker vand alt med sig. Et underlag typisk brugt til asfaltering er grus og sand, og dette har regnvand eller vandløb ingen problemer med at skylle væk. Du risikerer derfor, at underlaget på din asfaltbelægning stille og roligt forsvinder, og det vil gøre, at din asfalt synker og bliver til ujævnheder og huller. Derfor er det vigtigt at oplyse asfaltøren om vandløb i nærheden, så der kan tages forholdsregler for dette.