Top
Menu Luk
smartair

Det skønne kollegieliv


Kollegielivet er ikke for alle. Jeg troede i lang tid, at det ikke var noget for mig. Og hvor er jeg glad for, at jeg tog fejl.  

Man hører altid skrækhistorier om så mange ting. Jeg havde i mange år hørt historier om kollegielivet. At de studerende stjal hinandens mad, at der aldrig blev ryddet op i fælleslokalerne, at der var fester i tide og utide, og at der aldrig var ro til at læse. Alligevel varmede jeg så småt op for idéen: Jeg ville gerne studere og derfor flytte til en ny by, hvor jeg i forvejen kun kendte 3-5 mennesker. Selvom jeg ville lære nogle af de andre studerende at kende, havde jeg ikke lyst til at sidde i en lejlighed alene. Så hvad gjorde jeg? Jeg ansøgte om en plads på adskillige kollegier.

Smartair

Semesteret startede i september. I midten af august fik jeg besked om, at jeg havde fået et værelse på et splinternyt kollegie med flere etager, hvor jeg så kunne flytte ind på en af dem først i november. Kollegiet havde gode faciliteter i både kælder- og stueetagen, man havde eget badeværelse, og et rimelig stort værelse på cirka 15-20 kvadratmeter. Køkkenet var fælles, men det gjorde mig intet: Det var en god undskyldning for at tale med de andre, mens alle gik og lavede hver deres ret til aftensmad. Vi var desuden gode til at lave fællesspisning, vi havde en Facebook gruppe, hvor vi skrev opslag fra tid til anden, vi festede sammen og snakkede sammen til sent ud på aftenen. Derudover var vi gode til at holde etagen ren og pæn. Og det bedste var, at ingen stjal mad fra hinanden, som jeg ellers havde hørt så mange historier om. Skete der noget i den stil, så var det et uheld, og beboerne kunne finde ud af at tale med hinanden om de eventuelle problemer, der var på etagen. Alt i alt var der en rigtig god stemning, og jeg lærte en masse nye, søde mennesker at kende.

Vi var gode til at sætte nogle etage regler, og det, tror jeg, er vigtigt for at opretholde en god stemning. Derudover kunne vi tale pænt og konstruktivt til hinanden og samtidigt have det sjovt. Jeg tror til gengæld heller ikke, at vi havde haft det så godt, hvis vi ikke havde følt os så sikre og trygge – både ved hinanden og i den grad også ved faciliteterne. Alting var som udgangspunkt låst af. Og det var udelukkende en god ting.

Elektroniske låse som SMARTair til kollegierne

Det kollegie, jeg boede på, havde elektroniske låse i stil med SMARTair låsen, der kan monteres af din lokale låsesmed. Det var rart ikke at skulle kæmpe med nøgler hver eneste dag. Det var bare at sætte nøglebrikken mod låsen, høre låsen klikke og dreje på et lille håndtag. Nogle låse er endda simplere end det – der kan du bare sætte nøglebrikken mod låsen og åbne døren efterfølgende. SMARTair låsen er særligt god til boligforeninger, kollegier og lignende steder, fordi det er nemt for beboerne at låse sig ind og langt mere kompliceret for andre at bryde ind. SMARTair fungerer desuden godt til kommuner, plejehjem og hospitaler, hvor personalet løber stærkt og ikke har tid til konstant at finde et nøglebundt frem. Kontakt gerne din lokale låsesmed, hvis du vil have god rådgivning om, hvad der fungerer bedst i lige præcis din situation. Personligt synes jeg, at alle kollegier burde have elektroniske låse – for det er, hvad man kan kalde en smart løsning.

Læs på DR.dk – Snydenøgle giver frit spil for indbrudstyve