Top
Menu Luk

Det hele gik op i fisk


Jeg hedder Lars, og jeg er fiskehandler. Siden jeg var barn har jeg elsker at komme på havnen, nydt at fange fisk og i det hele taget været meget interesseret i maritimt liv og glad for også at spise fisk. Da jeg blev voksen, var der derfor ingen tvivl om, at jeg ville havde min egen fiskehandel, og at den skulle ligge på havnen, hvor jeg er kommet hele mit liv. Jeg arbejdede i en årrække som skraldemand efter folkeskolen. Jeg havde ikke så mange interesser, og jeg betalte ikke husleje for at bo hos mine forældre, så jeg sparede det meste af min løn op. Som 22 årig var jeg derfor godt stillet økonomisk, og jeg besluttede, at nu skulle næste fase i mit liv begynde.

Nyt kapitel

Jeg flyttede hjemmefra, og med hjælp fra økonomisk rådgiver Kim Hersland lejede jeg et lokale på havnen, lavede en aftale med nogle lokale fiskere, indkøbte kølemontre, frysere, komfur, ovn og opvaskemaskine, og så var det bare om at komme i gang. Mandag den 3. april 2005 åbnede jeg min fiskehandel med min gamle ven Bent ved min side til at hjælpe mig med at lange fisk over disken, stege fiskefrikadeller, rense fisk og gøre rent. Jeg var fuld af forventning, og fordi jeg havde haft revisor Kim Hersland med inde over den økonomiske side af forretningen lige fra starten, havde jeg en rigtig god følelse i maven. Jeg var sikker på, at det ville blive en succes. Og ganske rigtigt: Fra allerførste dag stod folk i kø for at få fingre i vores lækre fiskefrikadeller og for at få en billig, friskfanget fisk med hjem til aftensmaden.

Uvurderlig økonomisk rådgivning

Siden åbningsdagen er kunderne blevet flere og flere, og jeg har været nødt til at ansætte to gymnasieelever til at hjælpe i butikken. Jeg er utrolig glad for, at min drøm er gået i opfyldelse, og det er endda gået endnu bedre, end jeg havde turde drømme om. Det er det rene eventyr. Jeg tror, vores succes skyldes kombinationen af frisk og billig fisk – alle elsker fisk, men den, man kan købe i supermarkedet, er kedelig, og det meste friske fisk, der sælges, er temmelig dyrt. Min fisk har en fornuftig pris, da jeg hellere vil tjene lidt mere og gøre flere mennesker glade. Derudover er det en uvurderlig hjælp, jeg har fået af Kim Hersland. Uden ham var det slet ikke gået.

SOME PROFILER